welcome


Sunday, November 7, 2010

TOMYAM DAGING

Hurmm..sudah agak lama aku tak menjenguk blog ni,kesibukan yang mendatang membuat aku kelu seketika untuk menitip sesuatu diblog ini...kerek punya ayat,entry kali ini sebenarnya dah lama tersadai dalam inbox aku, hanya tunggu untuk di edit mana yang patut,then dipublish je..kali ini aku share resepi yang aku cipta sendiri,dan nama resepi ni pun aku tibai je..hehe,


Bahan-bahannya :
250 gram daging *dipotong kecil dan direbus
1 labu bawang besar *dimayang besar
3 ulas bawang putih *diketuk
1 batang serai *diketuk
3helai daun limau purut
1 biji limau nipis
1 batang lobak merah *dipotong memanjang
garam secukup rasa

Cara-cara membuatnya :
1.Tumis bawang besar,bawang putih,serai dan daun limau purut sehingga naik bau.
2.Masukkan daging yang telah direbus beserta air rebusan daging ke dalam bahan tumis.
3.Masukkan lobak merah,garam secukup rasa.
4.Biarkan dalam 5minit,tutup api kemudian perah limau nipis...nyum3x..


Selamat mencuba!!

No comments:

Post a Comment